top of page

Kotimainen vegaanikosmetiikka hoitaa hellävaraisesti

Rabbit Mama on eläinkokeeton, vegaaninen ja kotimainen kosmetiikkayritys, jonka kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa. Sain kotiini nätissä, kierrätetyssä laatikossa kuusi tuotetta testattavakseni.

Rabbit Mama -kosmetiikkaa

Rabbit Maman filosofiana on valmistaa luonnollisia, ei-allergisoivia tuotteita, jotka sopivat kaikenikäisille. Tuotteet eivät ole Leaping Bunny -sertifioituja, vaan eläinkokeettomuuden puolesta puhuu Petan listalla olo.

Yrittäjä kertoo alunperin selvittäneensä mahdollisuutta liittyä Animalian listalle, mutta auditoinnin vaatimukset eivät vakuuttaneet häntä standardin hyväksyessä muun muassa ympäristölle ja ihmisille haitalliset ainesosat sekä yritykset, jotka markkinoivat itseään luonnollisina tai luonnonkosmetiikkana, vaikka ainesosaluettelot ovat täynnä allergisoivia aineita. Näin ollen Rabbit Mama liittyi Petan eläinkokeettomalle listalle, jossa ei ole auditointia, mutta eläinkokeettomuuden takaukseksi allekirjoitetaan lupaus.

Olen viime aikoina kärsinyt todella kuivasta ja ärtyneestä ihosta, johon en tätä ennen ollut löytänyt kunnollista apua. All around Cream ja Family Cream olivat tästä johtuen todella iloinen yllätys. Muutaman päivän käytön jälkeen en enää kokenut jatkuvaa tarvetta raapia ihoa, ja iho alkoi tuntua jopa pehmeältä.

Käytin All around Creamia pahimpiin kohtiin ja Family Creamia vähemmän kuiviin ihoalueisiin. Uskon ainakin All around creamin olevan toimiva vaihtoehto monille muillekin iho-ongelmaisille. Molemmat tuotteet toimivat hyvin myös sheivauksen ja epiloinnin jälkeen rauhoittaen ärtynyttä ihoa.

All around Creamia voi levittää myös kasvoille, ja ainakin omalle pintakuivalle sekaiholleni se toimi hyvin. Iho kosteutui todella paljon ja toisin kuin suuri osa kokeilemistani kasvovoiteista, tämä kosteutti tukkimatta ihohuokosia. En kuitenkaan osaa sanoa, olisiko voide liian rasvainen varsinaiselle akneiholle. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan ja mikäli voide on liian rasvainen, sen voi käyttää esimerkiksi kuiviin olkapäihin, jalkapohjiin tai muihin ihon ongelmakohtiin.

Voide on mielestäni aika hintava, mutta onneksi se on todella riittoisa ja toimiva tuote. Myös Family Cream on paljon riittoisampi kuin suurin osa käyttämistäni kosteusvoiteista, mikä kompensoi hintaa.

Aluksi en niinkään pitänyt Family Creamin aika mitäänsanomattomasta tuoksusta, mutta pian opin yhdistämään sen kutinan loppumiseen. All around Cream tuoksui alusta alkaen miellyttävältä.

Shampoota käyttäessä kannattaa muistaa, että se todellakin kannattaa annostella korkin kautta kämmenelle. Purkista lorahtaa suoraan kädelle kaadettuna helposti liian suuri määrä shampoota.

Vaikka tuotteessa ei ole haitallisia ainesosia, se sekä vaahtoaa ja että puhdistaa hiukset erittäin hyvin! Myös shampoo on todella riittoisaa, ja ohjeena on lisätä siihen lämmintä vettä ennen pesua. Tosin jo ilman veteen sekoittamista koin levittämisen olevan vaikeaa, mutta en kuitenkaan tämän takia jättäisi shampoota ostamatta.

Useimmissa shampoissa vaahdon saa aikaan aine nimeltä sodium laureth sulfate tai sodium lauryl sulfate, jotka molemmat altistavat ihoärsytyksen syntymiselle muistakin kemikaaleista. Kyseinen aine on esimerkiksi kaloille ja luonnolle myrkyllinen. Rabbit Maman tuotteissa tätä ainetta ei ole, ja siksikin voin lämpimästi suositella näitä tuotteita.

Olen itse käyttänyt suunnilleen koko elämäni SLS:ää sisältäviä shampoita, mutta vasta nyt oma ihoni on alkanut ärtyä sekä tästä että monesta muusta kemiallisesta aineesta. Olen itse aiemmin kiinnittänyt huomiota nimenomaan edulliseen hintaan ja siihen, toimiiko tuote siitä huolimatta. Nyt olen kuitenkin pakon edessä alkanut kallistua luonnollisemman kosmetiikan puolelle yhä useammissa valinnoissa, koska olen alkanut saada pitkään käyttämästäni kosmetiikasta elämää häiritseviä iho-oireita.

Hoitoaine ei ihan vastannut omien hiusteni tarpeita. Toisin kuin muita tuotteita, jouduin annostelemaan sitä paljon kerralla, eikä se silti ollut ihan tarpeeksi kosteuttava omalle rääkätylle tukalleni. Toki hoitoaine ei lupaakaan pelastaa todella kärsineitä hiuksia ja esimerkiksi kasviväreillä värjätyn osan hiuksistani hoitoaine kosteuttikin helposti. Se on shampoota helpompi levittää, mutta tämänkin kohdalla purkista tulee helposti liikaa tuotetta kerralla.

Palasaippua on söpöin käyttämäni, ja Rabbit Mamalta löytyy jopa paljon suloisempiakin saippuoita! Nettisivuilla käydessä tekisi mieli ostaa kaikki ihan vain koska ne ovat niin nättejä. Valitettavasti en ole keksinyt, miten kaikki värit olisivat pysyneet kokonaan sekoittumatta toisiinsa parin viikon käytössä, mutta pidän yhä kuppikakkusaippuani ulkonäöstä.

Rabbit Maman saippua ei ole yhtä kuivattava kuin muut kokeilemani palasaippuat, mutta ei toisaalta ole perusnestesaippuaa kosteuttavampikaan. Tämän kanssa kannattaisi ehdottomasti käyttää jonkinlaista saippuatelinettä, niin ulkomuoto pysyy nätimpänä, tuote kestää pidempään ja on myös hygieenisempi, kun se ehtii kuivua välissä. Näitä saippuoita aion varmasti ostaa jatkossakin – ihan jo ulkonäön ansiosta.

Rabbit maman kuorinta-aine toimi siinä missä aiemmin kokeilemani kuorinta-aineetkin, mutta se kuori paljon hellävaraisemmin, kuivattamatta ihoa ollenkaan. Tuotekuvauksessa lukee, että kuorinta-aine ei sovellu kasvoille. Uskalsin siitä huolimatta kokeilla tuotetta jopa kasvoihin, ja mielestäni se oli niinkin ihan tarpeeksi hellävarainen. Plussaa ihanasta tuoksusta! Ihanaa tässä on myös se, että viemäriin ei mene esimerkiksi pieniä muovin palasia, joita yhä käytetään osassa kosmetiikan kuorinta-aineista, vaan ainesosat ovat myös luonnonvaraisten eläinten kannalta turvallisia.

Itse aion ostaa tuotteista jatkossa ainakin testaamiani voiteita, shampoota sekä mahdollisesti myös kuorinta-ainetta ja palasaippuoita. Hoitoainetta suosittelen vain valmiiksi kohtuullisen hyväkuntoisille hiuksille.

Rabbit Maman tuotteita voi ostaa nykyään verkkokaupan lisäksi myös Salon Duessa -kampaamosta osoitteesta Pohjoinen Makasiinikatu 4, Helsinki.Lisää tietoa vegaanikosmetiikasta löydät mm. Rabbit Glow -blogista tai kirjoittajan omasta Happinaamari-blogista.


bottom of page