top of page

Viisi vinkkiä Pietariin

Pietarissa ei enää kannata tyytyä ranskalaisiin ja kaalisalaattiin. Keskustan alueella on nykyään kymmenkunta kasvisravintolaa ja niissä kaikissa on otettu vegaanitkin huomioon.

Vegepaikkojen ohella myös monet perinteiset pietarilaisravintolat ovat ottaneet kasvisruokia listoilleen. Samoin tofut ja soijamakkarat ovat löytäneet tiensä suurempien markettien hyllyille. Kasvissyönti lähtee Venäjällä yhä liikkeelle omasta hyvinvoinnista, mutta eläinten oikeudetkaan eivät ole enää kummajainen. Kahden kokeneen Pietarinkävijän vinkkien avulla löydät etsimäsi viiden miljoonan asukkaan kaupungista.

Edullinen lounaspaikka Troistki Most

Nabereznaja Reki Moyki 30

http://t-most.ru/

Arkinen ja nopea kasvisruokakahvila, jossa salaatit saa suoraan tiskiltä ja lämpimät ruoat tulevat keittiöstä. Runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, joskin melko yleispätevä linja ilman sen kummempia erikoisuuksia. Vegaaniruoat on merkitty selkeästi seinällä olevaan listaan. Sopii lounaspaikaksi. Toinen toimipiste Vasilinsaaren 6-linjalla.

Venäläinen ja kansainvälinen Rada & K.

Gorokhovaja ulitsa 36

http://rada-k.ru/

Yksi Pietarin parhaista kasvisravintoloista Heinätorin eli Sennaja Ploshadin lähellä. Ruoat ovat valmiina linjastolla ja ne annostellaan asiakkaan toiveiden mukaan. Ei pelkkää terveysruokaa, vaan myös kasvispihvejä ja -nakkeja. Vegaaniversioita venäläisistä klassikoista, kuten Olivier-salaatti seitanilla. Ravintolan yhteydessä on vegeruokiin erikoistunut kauppa. Toinen toimipiste Petrogradin kaupunginosassa Tškalovski prospektilla.

Terveellinen raakaruokaravintola Ukrop

Malaja Konnushennaja ulitsa 14

http://www.cafe-ukrop.ru/en/

Kasvis- ja vegaaniravintola, joka suosii etenkin terveellisiä ruokia ja raw foodia. Hyvä valikoima, mutta annoskoot ovat hintaansa nähden suhteellisen pieniä. Tämän paikan hitti, ruishampurilainen linssipihvillä, on varsin maukas. Kaikki annokset voi tilata vegaanisina ja teevalikoima on kattava. Paikan nimi Ukrop muuten tarkoittaa tilliä. Toinen toimipiste sijaitsee osoitteessa ulitsa Marata 23.

Runsas ja monipuolinen Botanika

Pestelia ulitsa 7

http://www.cafebotanika.ru/index.php

Pietarin perinteisin kasvisravintola mukavissa puitteissa. Parhaana puolena pitkä lista, jossa ovat hyvin edustettuna niin zakuskat, salaatit, keitot, pääruoat kuin jälkiruoatkin, sekä monien eri maiden keittiöt kuten intialainen, italialainen, japanilainen ja venäläinen. Kasvisravintoloiden yleisestä linjasta poiketen täältä saa myös viiniä ja olutta ja paikka on auki myöhään, viikonloppuisin yli puolenyön.

Vatsan täyttävä Samadeva

Kazanskaja ulitsa 10

http://samadevacafe.ru/

Kyltissä lukee englanniksi ”Vegetarian Restaurant” mutta venäjäksi ”Filosofinen ravintola”. Kenties se kertoo jotain kasvisruokakulttuurista Venäjällä. Samadeva on intialaisvaikutteinen vitriiniruokala, jossa on runsaat annokset ja selkeästi merkityt vegaanivaihtoehdot. Monissa ruoissa käytetään tofua ja seitania. Filosofista tai ei, niin kylläiseksi tulee. Paikka sijaitsee kivenheitön päässä Kazanin katedraalista.

Silja Pitkänen ja Ville-Juhani Sutinen ovat kokeneita reissaajia ja matkakirjailijoita. He ovat käyneet Venäjän syrjäisemmissäkin kolkissa ja asuneet kuukausia Pietarissa.


bottom of page