top of page

Helsingin kirjamessujen näytöskeittiössä kokkaillaan vegaaniruokaa

Torstaina alkavat Helsingin kirjamessut. Runsaaseen ohjelmaan mahtuvat Helena Telkänrannan uusi kirja eläinten kyvyistä, Sami Tallbergin jouluherkut sekä vuoden hitti eli nyhtökaura. Vegaanikirjailijoista lavalle nousevat Laura Gustafsson ja Antti Nylén.

Vegaian tärpit Helsingin kirjamessuille 2016

Helena Telkänranta: Eläin ja ihminen – kielen ja laskutaidon alkulähteillä

Torstai 27.10. klo 11:00 Takauma-lava

Monella ihmisen erityispiirteellä on sukulaisilmiönsä eläinmaailmassa. Uusin tutkimus kertoo mm. Numeroita ymmärtävistä simpansseista ja lintujen ajantajusta. Mitä vasentassuiset kissat ja musikaaliset valaat kertovat omien kykyjemme alkulähteistä?

Laura Gustafsson

Laura Gustafsson: Korpisoturi

Torstai 27.10. klo 11:30 Akateemisen kirjakaupan osasto 6C99

Gustafssonin kolmas romaani on tutkielma selviytymisstrategioista, yhteisöistä ja siitä miten ihminen on lyhyessä ajassa menettänyt kosketuksen maahan. Päähenkilö Ahma muuttaa maailmanlopun edessä Suomen itärajalle omavaraiseksi erakoksi, mutta ajautuu kuitenkin pienen lauman jäseneksi.

Helena Telkänranta: Eläin ja ihminen – yhteistyön ja empatian alkulähteillä

Torstai 27.10. klo 11:30 Mika Waltari -lava

Vastapalveluksia tekevät linnut, reilua peliä vaativat apinat ja hengenpelastajadelfiinit – eläimet ja ihmiset ovat samankaltaisempia kuin usein uskotaan! Mitä uusin tieto paljastaa eläinten luovuudesta, unennäöstä, empatiasta ja yhteistyökyvystä?

Tatu Lehtovaara: Grillimestarin kasvisherkut

Torstai 27.10. klo 13:30 Näytöskeittiö

Grilliherkuillaan tunnetuksi tullut keittiömestari Tatu Lehtovaara osoittaa uudessa kirjassaan, ettei grillaaminen ole vain lihansyöjien huvia. Grillissä syntyy mahtavia herkkuja myös kasviksista. Kaikki ruokalajit on helposti muutettavissa myös vegaaniseen ruokavalioon sopiviksi. Kirjassa esitellään myös villivihannesten grillaamista ja käyttöä.

Taru Anttonen ja Jukka Vornanen: Lihansyöjien maa

Torstai 27.10. klo 14:20 Rosebudin osasto 6B99

Lihansyöjien maa: Paneeli lihansyönnistä ja sen vaihtoehdoista

Torstai 27.10. klo 15:00 Mika Waltari -lava

Keskustelemassa Lihansyöjien maa – Miksi suomalaisten ruokavalion on muututtava -kirjan kirjoittajat Taru Anttonen ja Jukka Vornanen sekä Meat, milk & climate -kirjan kirjoittaja Risto Isomäki. Paneelia johtaa Animalian Mai Kivelä.

Nyhtökaura-kirjan kansi

Ihanaa ruokaa nyhtökaurasta

Perjantai 28.10. klo 17:30 Näytöskeittiö

Suomalaisnaisten kehittämä nyhtökaura villitsee Suomea – ja kohta varmasti muutakin maailmaa. Ensimmäinen nyhtökaurakeittokirja kertoo miten teet nyhtökaurasta maistuvaa ruokaa. Maija Itkonen ja kokki.

Savukeitaan esseistinen iltapäivä. Antti Nylén: Kauhun ja ulkopuolisuuden esseet

Perjantai 28.10. klo 19:00 Eino Leino -lava

Antti Nylén on ainoana suomalaisena saavuttanut merkittävän lukijakunnan esseistiikalla. Hänen esseetrilogiansa kolmatta osaa on saatu odottaa jo kuusi vuotta. Haastattelijana Ville Hytönen.

Irti jauhelihakierteestä nyhtökauran avulla

Lauantai 29.10. klo 12:00 Katri Vala -lava.

Kuinka nyhtökauran idea syntyi, mitä nyhtökaura on ja miten sillä voi näppärästi korvata vaikkapa jauhelihan. Maija Itkonen ja Reetta Kivelä.

Maija Itkonen ja Reetta Kivelä: Nyhtökaura

Lauantai 29.10. klo 13:30 Akateemisen kirjakaupan osasto 6C99

Vegepäivän reseptikirja.

Maistuvaa vegaaniruokaa: Sami Tallberg

Lauantai 29.10. klo 14:30 Näytöskeittiö

Keittokirja Villi jouluvegaani sisältää kaksikymmentäviisi yksinkertaista vegaanireseptiä, joilla loihdit maukkaan ja ainutlaatuisen joulun. Tallberg on palkittu kokki, kirjailija ja kausiruuan kerääjä. Hänen intohimonsa on uusi kasvisruoka ja villivihannekset.

Sami Tallberg

Sami Tallberg: Villi jouluvegaani

Lauantai 29.10. klo 16:00 Rosebudin osasto 6B99

Laura Gustafsson: Korpisoturi

Lauantai 29.10. klo 16:40 Rosebudin osasto 6B99

Laura Gustafsson: Korpisoturi

Lauantai 29.10. klo 17:00 Kirjakahvila

Manuela Bosco: Vegemania

Lauantai 29.10. klo 17:30 Näytöskeittiö

Kasvispohjainen ruokavalio toi entiselle huippu-urheilijalle Manuela Boscolle hyvän olon. Hän noudattaa vegaanista ruokavaliota päivittäin ja on kerännyt vuosien varrella houkuttelevimmat vegaaniset reseptit talteen. Mausta ei tarvitse tinkiä, vaikka söisikin terveellisesti.

Messuinfo

Helsingin kirjamessut järjestetään 27.-30.10.2016 Helsingissä Pasilassa Messukeskuksessa. Koko messuohjelmaa voi selata täällä.

Eläinoikeusjärjestöt messuilla

Animalia on mukana Helsingin kirjamessuilla 27.-30.10.2016. Animalian pöytä sijaitsee osastopaikalla 6f141 koko messujen ajan. Lisää tietoa Animalian messuohjelmasta löydät Animalian sivulta.


bottom of page