top of page

Nyt sitä saa – vatsansa täyteen tuorepuuroa!

Puurola on yhden naisen yritys, joka valmistaa tuorepuuroja – raakana, gluteenittomana ja vegaanisena – käyttäen makeutukseen ainoastaan marjoja ja hedelmiä. Nyt joulun kynnyksellä on huisketta: Puurolan ensimmäinen pop up -kahvila on avannut ovensa Helsingin Alppitalossa.

– Meillä kotona on pienestä asti keitetty aamupuurot ja tarjoiltu oman pihan omenasoseen tai marjojen kanssa, kertoo Puurolan perustaja, nuori yrittäjä Eveliina Haarala.

Alunperin Eveliina myi puurojaan ympäri Helsinkiä liikkuen pyörällä, mutta nyt tavoitteena on katumyynnin ohella laajentaa puurojen saatavuutta. Ajatus liikkuvasta puurobaarista kehkeytyi kolmeen ravintolapäivään osallistumisen jälkeen. Pyöräilevän puuromestarin tarvitsi vain maksaa kertaluontoinen lupamaksu ja tehdä ilmoitus elintarvikeviranomaisille.

Helposti saatava, kohtuuhintainen terveellinen ruoka alkaa vihdoin tehdä tuloaan Helsingin katukuvaan! Puurolan some-sivuilta selviää, missä pyörä kulloinkin liikkuu.

Puurolan ensimmäinen paikoillaan oleva kahvila on pystyssä Alppitalossa joulukuun ajan aina aatonaattoon saakka. Viihtyisässä, kauniisti sisustetussa pop up -kahvilassa on tarjolla jouluisia makuja, kuten pekaani-kinuskipuuroa ja omaksi suosikikseni noussutta Piparitonttu-nimistä herkkua: kookospohjaista mausteista tuorekaurapuuroa chia-siemenillä, taateleilla ja päärynällä.

Lisäksi saatavana on tuoretta mehua ja smoothieta, teetä, kahvia, pipareita ja muuta pikkupurtavaa sekä herkullista kvinoa-supersalaattia.

Raaka-aineissa suositaan luomua ja kotimaista

Puurolan annoksissa käytettävät marjat ja hedelmät vaihtelevat satokauden mukaan: kesämarja mustikka vaihtuu syksyllä puolukkaan ja kevään tullen raparperiin ja niin edelleen.

Maukkaat kombinaatiot kuten taateli-kaneli-kardemumma sekä porkkana-kurkuma ovat löytyneet kokeilemalla eri raaka-aineiden yhteensopivuutta, sesongin mukaan ja tietysti kyselemällä asiakkailta.

Kaikkein suurimman suosion saavuttanut puuro taitaa olla klassinen mustikka-tuorepuuro, mutta myös kaakao-vadelman ja pekaani-kinuskin kysyntä on tällä hetkellä nousussa.

Parhaat makuelämykset syntyvät rohkeasti yhdistellen. Eveliina neuvoo tuunaamaan vaikkapa perinteisen joulupuuron keittämällä se kookosmaitoon ja tarjoilemalla paahdettujen manteleiden, happaman omenan, kookossokerin ja ceylon-kanelin kanssa.

Ympäristöystävällisyys on pienyrittäjälle sydämenasia

Puurolassa ei synny juurikaan hävikkiä, sillä pyörällä kuljetettavat tuotantomäärät pysyvät maltillisina ja tilaustyönä valmistetut puurot annostellaan tarkoin.

– Mitään ei ole tarvinnut heittää pois ja aina on löytynyt syöjä, Eveliina kertoo.

Myyntipisteissä ja pyörien päällä Puurolassa käytetään biohajoavia astioita, jotka joudutaan tilaamaan Britanniasta, sillä vastaavanlaisia ei ole vielä löytynyt Suomesta, Haarala harmittelee.

Puurolan suurin haaste on tähän mennessä ollut sen kasvu ja vegaanisten tuorepuurojen saaminen mahdollisimman monen ulottuville, mutta yritys on onnistunut tässä ihailtavasti.

– Lisätyöntekijöiden hankkiminen ja kasvun vaatimien riskien ottaminen on ollut haastavinta, Eveliina sanoo.

Terveellisen ja kasvipohjaisen ruoan kysyntä on jatkuvassa nousussa, ja niin on onneksi myös tarjonta! Eveliina kannustaa tarttumaan toimeen, jos on vähänkään kiinnostusta alaan.

– Go for it! Terveellisen ruoan pariin tarvitaan lisää toimijoita.

Mikäpä parempi ajankohta poiketa puurolle kuin joulunalusviikko.

Joulukalenteri Facebookissa Puuron ystävien kannattaa pysyä valppaana Facebookissa, sillä Puurola päivittää joka päivä joulukalenteria. Vaikka et ehtisi paikan päälle, Puurolan puuroja saa Helsingissä ostaa myös Tullinpuomin M-Marketista ja Kaartin kotikaupasta sekä tilata Wolt-sovelluksen kautta – toivon mukaan pian myös muualla Suomessa!

Puurolan saaman suosion perusteella terveellisille tuorepuuroille olisi varmasti kysyntää muuallakin. – Parasta palautetta on kuulla, että tämä on parasta puuroa mitä olen ikinä syönyt, ja se onkin tässä työssä antoisinta, Eveliina tuumii.


bottom of page