top of page

Pandojen konvehdit ja muut makeat herkut

Pandakeittiön tontut laittoivat jalalla koreasti ja hemmottelivat väkeään terveellisillä herkuilla. Mustapavut ja auringonkukansiemenet muovautuivat lähes-raa'aksi suklaa-appelsiinikakuksi, suklaakonvehdit personoitiin lahjan saajan mukaan.

Fazerina-kakku mustapavuista ja siemenistä

(n. 16 hengelle) Pohja:

 • 200 g auringonkukansiemeniä

 • 20 kpl kuivattua taatelia, liotettuna

 • 6 rkl kaakaota

 • 5rkl sulaa kookosöljyä

 • (luomu) appelsiininkuorta

 • ruususuolaa Täyte:

 • 300 g kypsiä mustapapuja

 • 100 g liotettuja auringonkukansiemeniä

 • 20 kpl kuivattua taatelia, liotettuna

 • 2 rkl kookosrasvaa

 • ½ isosta appelsiinista pienittynä

 • 2 dl kasvimaitoa tai taatelien liotusvettä

 • 200g tummaa suklaata (esim Lidlin J.D. Gross Ecuador 70% Appelsiini)

 • (luomu) appelsiininkuorta

 • appelsiiniaromia

Liota siemeniä ja taateleita yön yli, keitä liotetut mustapavut reilusti kypsiksi. Aloita pohjasta. Murskaa siemenet teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi muruksi.

Lisää loput ainekset, kunnes pohjan ainekset ovat kaikki sekoittuneet tasaiseksi.

Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja painele pohja tasaiseksi.

Laita pakkaseen odottamaan täytteen valmistumista.

Aja pavut, siemenet, taatelit, kookosrasva sekä appelsiinipalat tasaiseksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella.

Sulata suklaa paloina pienessä kattilassa miedolla lämmöllä laittamalla kattilaan ensin neste. Anna suklaan sulaamiedoimmalla lämmöllä.

Lisää tasaisesti sulanut suklaa muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa nestettä.

Kun massa on tasaista, kaada se irtopohjavuokaan ja jäähdytä jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään.

Lasten tekemä herkkulajitelma Näihin persoonallisiin lahjaherkkuihin tarvitset vain kaksi perusmuuttujaa: suklaan ja täytteet. Niitä voit vaihdella makusi mukaan. Suklaaksi kelpaavat tumma, valko- tai raakasuklaa, erilaiset makusuklaat tai mikä tahansa edellämainituista maustettuna itse aromein (esim. minttu-, appelsiini-, rommi-, tai vanilja-). Täytteet antavat konvehdeille persoonan, ja voit vaihdella niiden muotoa. Ne voi ripotella pohjalle, painaa keskelle yllätykseksi tai taiteilla niistä koristeellisen päällisen.

Täytteiksi soveltuvat esimerkiksi:

-kuivatut hedelmäpalat -strösselit -glitter-jauheet -Marianne-rouhe -pähkinät -kuivatut marjat -riisikakkumurut ("riisisuklaa") -keksi/piparimurut -kuivakakun murut -vegaaniset vaahtokarkit -kaakaonibsit -gojimarjat -maapähkinävoinokareet -valkosuklaahiput

Sitten ohje yksinkertaisuudessaan:

Suklaa sulatetaan vesihauteessa tai pienellä lämmöllä hellalla (sekaan lisätään mahdolliset aromit), kaadetaan konvehtivuokiin (n. 1 rkl per vuoka), koristellaan täytteillä ja jäähdytetään. Levysuklaa säilyy myös huoneenlämmössä erinomaisesti, toisin kuin raakasuklaalahjat.

Konvehtivuokien on hyvä olla niitä ”paksumpia”, lisäpersoonaa saat erimuotoisista silikoni-konvehtivuoista.

Nämä vuoat on ostettu Tigerista, toisissa suklaana Rainbow'n tumma suklaa ja täytteinä Punnitse&Säästä'n ihana kausimaku: kuivattu kaneliomena. Toisissa suklaana saman merkin minttusuklaa lisätyllä piparminttuaromilla, täytteinä riisikakkumuruja ja Marianne-rouhetta.

Lahjaksi herkut voi antaa kertakäyttö- tai kierrätyslautasella folioon käärittynä jouluisten narujen kera!

Kuvissa näkyy myös muita lahjatarjottimen herkkuja: kuivattuja hedelmänpaloja, joita on dipattu sulaan suklaaseen ja koristeltu kiilteillä, sekä perheen pienimmän sokerikuorrutteella ja koristeilla koristelemia pipareita. Koristeita kannattaa muuten antaa lapsen käteen yksi kerrallaan, sillä muuten ne kaatuvat lautaselle kaikki. Myös sokerikuorrutteen käyttö saattaa olla pienelle hankalaa. Neuvoin tekemään yhden ”läjän” keskelle piparia ja sitten vetelemään läjästä haarukalla ”tähdensakaroita” reunoja kohti. Viime hetken herkkuinnostus meillä on raaka-Snickers, eli maapähkinävoilla täytetyt taatelit, jotka kuorrutetaan tummalla suklaalla. Tuo herkku palauttaa horjuvimmankin uskon sokerittomaan, gluteenittomaan ja eläinystävälliseen herkutteluun! Pikku-Pandan väki, hoitajat ja lapset toivottavat Vegaian lukijoille Hyvää Joulua!


bottom of page