top of page

Uusi vegaaninen ruokalehti tavoittelee suurta yleisöä

Vegaanikeittiö on samaan aikaan yllättävä ja ennalta arvattava tulokas Suomen lehtimarkkinoille.

Positiivisesti yllättävää on, että aiemmin täysin marginaalisesta ruokavaliosta julkaistaan nyt laajalevikkeistä lehteä. Toisaalta nyhtökaurabuumin jälkeen olisi suurempi ihme, jollei yksikään lehtitalo olisi katsonut tilaisuutensa tulleen.

Kolmiokirja Oy:n julkaisema Vegaanikeittiö on suomalainen versio englanninkielisestä ruokalehdestä CookVegan.

Lehti keskittyy nimensä mukaisesti köökin puolelle: resepteihin, ruoka-aineisiin, proteiiniin, B12-vitamiiniin, keittiöveitsiin, mausteisiin. Näkökulma tasapainottelee terveellisyyden ja herkullisuuden välillä.

Aloittelevat vegaanit ja trenditietoiset kokeilijat on otettu hyvin huomioon: Vegaanihaaste esitellään innostavasti, vegaanikeittiön termeistä on luotu sanasto selityksineen, reseptit ovat helposti lähestyttäviä ja proteiinihuolikin on otettu tosissaan. Vegaaniksi ryhtyminen tuntuu näin värikkään ja kiiltävän lehden kanssa varmasti mahtavalta, tai ainakin helpommalta.

Pitkäaikaiselle vegaanille lehdessä on vain muutama yksittäinen uusi tieto. Tofukuvat hivelevät silmää, ja ravitsemusasioita on hyvä kerrata.

Keskivertokuluttajaa häiritsevät aiheet on Vegaanikeittiöstä siivottu pois: eläinten oikeuksista, vegaanien eläinsuhteesta tai ruoan ympäristövaikutuksista ei mainita sanaakaan. Myös vegaaninen kosmetiikka, muoti ja kulttuuri on jätetty syrjään. Niidenkin aika kaupallisessa levityksessä koittaa varmasti, kun tienraivaus etenee kokkaus edellä.

#Vegaanikeittiö

bottom of page