top of page

Tärpit vegaaniseen mineraalimeikkiin

Vegaanikosmetiikan harrastaja ja Rabbit Glow -vegaanikosmetiikkablogin pitäjä Eeva on testannut koko joukon mineraalimeikkejä.

Luonnollisen kosmetiikan suosio on nostanut estradille tuotteita, jotka ovat tuoneet hyviä uutisia myös meikkipussilla viihtyvälle vegaanille. Monet vannovatkin viime vuosina nousukiitoon lähteneiden mineraalimeikkien nimeen – niihin kun kiteytyy nopean, luonnollisen ja ihoystävällisen meikkipohjan idea.

Ja mikä parasta, usealla mineraalimeikkifirmalla on laadukkaita vegaanisia vaihtoehtoja!

Mineraalimeikkejä ei kannata sekoittaa perinteisiin talkkipuutereihin. Hienojakoiset mineraalipuuterit toimivat hellävaraisena ja ihoa hoitavana meikkipohjana. Ne sulautuvat iholle luonnollisen, meikittömän meikin tavoin. Jauhemaisten puutereiden kohdalla puhutaankin usein mineraalimeikkivoiteista.

Mitä ne mineraalimeikit ovat?

Mineraalimeikkipuuterit ovat passeleita monelle ihotyypille. Aidot mineraalimeikit sopivat hyvin esimerkiksi niin herkälle kuin epäpuhtaallekin iholle.

Yleensä vain muutamasta ainesosasta koostuvat mineraalit ovat todella hyvin siedettyjä herkkäihoisillakin eikä niiden koostumus ole ihoa tukkiva. Moni onkin saanut jelppiä kenkkuilevan ihonsa kanssa näiden meikkien avulla. Aidot mineraalimeikit ovat jauhemaisia ja vedettömyytensä ansiosta myös säilöntäaineettomia.

Meikin levittämistä ja kerrostamista varten on hyvä varata synteettinen kabuki-meikkisivellin tai vähintään nukkapintainen meikkisieni. Useilla mineraalisarjoilla sävyvalikoima on ilahduttavan laaja, skannattavaa riittää monelle ihon pohjasävylle. Lisäksi mineraalimeikeissä on luonnollinen, mieto aurinkosuoja.

Mistä lähteä liikkeelle?

Tässä muutama vinkki Suomessa myytävistä merkeistä. Mainittujen sarjojen mineraalipuuterit ovat vegaanisia, mutta muiden tuotteiden vegaanisuus on tarkistettava tapauskohtaisesti.

1

Lily Lolo on mineraalimeikkisarjojen pioneeri, jonka luotettava laatu on saavuttanut jo pienoisen kulttimaineen. Sävyvaihtoehtoja on lähes 20, puutereissa on SPF 15 -kerroin. Puolipeittävä/peittävä lopputulos. Saatavilla esimerkiksi Biodelly-nettikaupasta ja liikkeen Turun putiikista.

2

Barefaced Beauty edustaa Lily Lolon tavoin brittiläistä mineraaliosaamista. Jos etsit hieman peittävämpää mineraalimeikkipuuteria, laita tämä nimi korvan taakse! Yhteensä 20 sävyvaihtoehtoa. Maahantuoja Greenlipsilla on nettikaupan ohella liike Turussa.

3

Everyday Minerals on koko valikoimaltaan vegaaninen meikkisarja, joka tunnetaan kolmesta erilaisesta meikkipohjastaan. Matte sopii etenkin rasvoittuvalle iholle, Semi-Matte normaalille ja sekaiholle. Jojoba on ässä kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Kymmeniä sävyjä voi bongata esimerkiksi maahantuojan nettikaupasta tai Ruohonjuuresta.

4

Minimalistinen Alima Pure on Suomen markkinoilla uudehko tulokas, mutta firma tunnetaan jo maailmalla laadukkaana mineraalimerkkinä. Sävyvaihtoehtoja on yli 20, peittävyys puolipeittävästä peittävään. Maahantuojana luonnonkosmetiikan putiikki Jolie, jälleenmyyjänä myös TwistBe.

5

Kotimainen luonnonkosmetiikkafirma Flow valmistaa ihonhoitotuotteiden ohella myös mineraalimeikkejä. Käsin valmistettuja puutereita on toistakymmentä sävyä, lopputulos on kuultavan puolipeittävästä peittävään. SPF 15. Jälleenmyyjinä monet ekokaupat, tuotteita saatavilla myös Flow Kosmetiikan nettikaupasta.

Lue lisää vegaanisia meikkausvinkkejä Rabbit Glow -blogista.


bottom of page