top of page

Parhaat eläinystävälliset meikkisiveltimet

Vegaanikosmetiikan harrastaja ja Rabbit Glow -vegaanikosmetiikkablogin pitäjä Eeva antaa vinkkejä parhaan meikkisiveltimen valintaan.

Vegaanisen kosmetiikan ystävälle tulee usein yllätyksenä, minne kaikkialle eläinperäisiä ainesosia saakaan ujutettua. Eläinystävällinen kosmetiikka valtaa kuitenkin parrasvaloja askel kerrallaan, kuten laadukkaiden synteettisten meikkisiveltimien viimeaikainen voittokulku osoittaa!

Meikkisiveltimien karva on perinteisesti valmistettu eri eläinten, kuten oravien, vuohien tai hevosten karvasta, joskaan eläinkarvaisten siveltimien alkuperää ei läheskään aina voi jäljittää. Onneksi kehitys on hypännyt eläineettisemmille raiteille, sillä synteettisten siveltimien ansiosta karvat voi jättää alkuperäisten kantajiensa päälle.

Vegaanisten sutien viime aikojen läpimurrosta kertoo se, että moni tunnettu sivellinvalmistaja onkin ilmoittanut muuttavansa valikoimansa tulevaisuudessa kokonaan synteettiseksi – eläineettisistä syistä.

Miten eläinperäisen karvan tunnistaa?

Eläinperäistä karvaa sisältäviä siveltimiä kutsutaan usein aito- tai luonnonkarvaisiksi. Siveltimen karvojen eläinperäisyyden näkee usein siveltimen tuotetiedoista.

Laadukkaat synteettiset siveltimet muistuttavat nykyään ominaisuuksiltaan hyvin paljon eläinkarvaisia siveltimiä. Eroa voikin olla vaikea huomata paljaalla silmällä.

Siveltimet, joissa on käytetty eläinkarvaa, saattavat joissain tapauksissa vertailussa tuntua synteettisiä hieman karheammilta.

Vegaaneille sopivat siveltimet valmistetaan useimmiten synteettisestä taklon-kuidusta.

Synteettiset siveltimet eivät ime meikkituotteita sienen lailla harjasten sisälle – näin ollen myös sivellinten käyttäminen ja puhtaanapito on asteen helpompaa.

Vegaaniset siveltimet on tosin hyvä pestä viikoittain miedolla saippualla (kuten kulttisaippua Dr Bronner’silla) ja kuivata vaakatasossa. Kun siveltimiä käsittelee ja puhdistaa oikein, ne säilyvät käyttökelpoisina ja muodossaan vuosia.

Mistä löytyy se oikea?

Vegaanisia meikkisiveltimiä on markkinoilla ilahduttavan paljon, joten luodaan katsaus muutamaan timanttiseen merkkiin, joiden koko sivellinvalikoima on vegaaninen. Näillä vinkeillä kokoaa jo kattavan meikkisuti-arsenaalin!

Ecotoolsin sutien hinta-laatusuhde kohtaa vaativankin meikkaajan tarpeet – ei siis ihme, että nämä ekosiveltimet ovat suosittuja myös ammattimeikkaajien parissa. Ecotoolsien varsi on bambua ja alumiiniosat kierrätettyjä. Sarjan sisäänvedettävä kabuki-sivellin on saanut jo pienen kulttimaineen! Ecotoolsia myyvät esimerkiksi monet ekokaupat, nettikaupat sekä Sokos.

Värikkäät Real Techniques -siveltimet ovat maailmalla tunnettuja tarkasta laadustaan. Merkin siveltimet loistavatkin usein kauneusgurujen parhaat-listoilla. Tsekkaa ainakin kätevät all-in-one -pakkaukset, joilla pääsee hyvin alkuun! Real Techniquesia myy mm. Sokos, Stockmann ja Ninja.

Lily Lolo taitaa mineraalien ohella myös napakat ja pehmoiset siveltimet koko kasvoille. Etenkin sarjan puuterisivellin ja poskipunasivellin ovat kätevän monipuolisia.

Sarjaa myy esimerkiksi Biodellyn putiikki Turussa sekä liikkeen nettikauppa.

Everyday Minerals -meikkisarjalla on huikea repertuaari siveltimiä niin kasvo- kuin silmämeikkiinkin. Kompaktien siveltimien suosituimpia ovat monipuoliset kabuki-siveltimet.

Everyday Mineralsin tuotteita myy muun muassa Ruohonjuuri ja Everyday Mineralsin suomalainen nettikauppa.

Myös Brittiläisen Nanshyn siveltimet ovat kaikki synteettisiä! Kauniiden siveltimien valikoimassa on niin detaljoidut siveltimet silmämeikkiin kuin kasvomeikin tärkeimmät sudit. Saatavilla Pastel Beauty -verkkokaupasta.

Lue lisää vegaanisia meikkausvinkkejä Rabbit Glow -blogista.


bottom of page