top of page

5 kikkaa 2-vuotiaan kanssa

Sellaisiakin lapsia kuulemma on, jotka syövät viisi hedelmää päivässä, juovat pillillä vihersmoothieta ja tykkäävät keitetyistä pavuista. Meidän kaksivuotias ei ole tavallista nirsompi, mutta ruokahalu vaihtelee. Parhaiten hänelle maistuvat makaroni, keksit, pannari ja soijanakit. Näillä ovelilla konsteilla yritän pärjätä keittiössä.

1. Pasta täysjyvänä

Tunnustan, että söisin itsekin mieluiten vain pastaa päivästä toiseen! Yritän valita pastan aina täysjyvänä, niin se ei ole täysin mitätön ruoka, vaikka lapsi jättäisi kastikkeen syömättä.

2. Pähkinäjauhoja lettuihin ja pannariin

Kauramaidosta ja täysjyväjauhoista saa maistuvan pannarin, jota on helppo paloitella myös evääksi. Herkkupäivinä paistamme lettuja.

Taikinaan on helppo piilottaa myös pähkinäjauhoa ja pinaattia, joilla mukaan saa ujutetuksi lisää hivenaineita.

3. Aamupuuro mehun kanssa

Aamupuuron kanssa saa aina juoda mehua, vaikka muuten juomme kasvimaitoa ja vettä.

2-vuotias muistaakin jo, että silloin kun on aamu, saa ”iiua“. Vielä kun oppisi, milloin se aamu on!

Sekoitan puuroon hedelmäsosetta ja yritän tyrkyttää myös tuoreita marjoja ja hedelmiä.

C-vitamiini kun tehostaa raudan imeytymistä, kalsium puolestaan heikentää.

4. Suklaamousse hedelmistä

Lapsilla makeannälkä on aina, aikuisilla se iskee silloin tällöin. Suosikkivanukkaassani on banaania, avokadoa, kuivattuja aprikooseja, kauramaitoa ja kaakaojauhetta.

Näistä saa blenderissä nopeasti silkkisen ihanaa. Koristeeksi sopii pähkinäjauho.

5. Tofua mielin määrin

Tykkäämme koko perhe tofusta niin paljon, että söisimme sitä monta paketillista päivässä. Minulle ja pikkutyypille se kelpaa myös maustamattomana suoraan paketista.

Yritin välillä vähän rajoittaa sen syömistä, kun pelkäsin, että ruokavaliomme on liian yksipuolinen. Sitten kuulin, että tofusta imeytyvät hyvin ravintoaineet kuten kalsium. Lisää tofua!


bottom of page