top of page

Uusi vegaaniravintola vie seikkailulle Tallinnan Piritalle

Tallinnassa on taas avattu uusi vegaaninen ruokapaikka. Vigri kohvik tarjoaa suolaisia ja makeisia leivonnaisia sekä lämpimän buffetin Piritan satama-alueella.

Vigri-kahvilan minipitsat ja korvapuustit ovat maukkaita. Buffetissa on tarjolla muun muassa porkkalaa eli savuaromilla maustettua porkkanaa sekä useaa erilaista kastiketta pasta- ja riisilisukkeineen ja salaatteineen.

Ruokapaikka ei kilpaile vegaaniravintola V:n kanssa gourmet-tasolla vaan tarjoaa tavallista ja maistuvaa vegaaniruokaa. Pöydät ovat lounasaikaan täynnä, kun lähialueen työntekijät ja veneharrastajat saapuvat täyttämään vatsojaan keskivertovirolaisen perusruokaa terveellisemmillä annoksilla.

Vigri kohvik on nimensä mukaan kahvila, mutta virolaisen tavan mukaan se tarjoaa myös lämmintä ruokaa ja muuntautuu iltaisin terassibaariksi. Viime vaiheessaan olevan remontin ansiosta sisustus on siisti ja moderni, lapsille on leikkipaikka ja läppäreille pistokkeita.

Pursiseuralaisten kantapaikka

Kahvilaa pyörittää virolaispariskunta Helen Rea ja Ants Haavel. Helen Rea työskentelee kahvilassa täyspäiväisesti. Hänen aiempi työkokemuksensa on muun muassa moottoripyörä- ja venealalta.

Ants Haavel auttaa kahvilassa päätyönsä ohella. Hän työskentelee silmälääkärinä omalla klinikallaan Tallinnassa ja on niitä harvoja virolaislääkäreitä, jotka ovat ottaneet julkisuudessa kantaa veganismin puolesta.

Idea kahvilan perustamisesta juuri Piritan satamaan syntyi parin purjehdusharrastuksesta.

”Mereltä tullessa on aina nälkä, ja kun meille ei löytynyt satamasta kunnon syötävää, alkoi idea omasta kahvilasta elää“, Ants Haavel kertoo.

”Koska me olemme koko perhe vegaaneja, oli kahvilan tyylisuuntakin selvä”, Helen Rea kertoo. Perheessä on 3-vuotiaat kaksoset.

Bussi Virukeskukselta Rummun pysäkille

Vigri kohvikin löytäminen satamarakennusten ja venelaitureiden keskeltä vaatii vähän seikkailumieltä. Piritan kaupunginosa sijaitsee meren rannalla Tallinnan itäpuolella. Bussilla tulijan kannattaa jäädä pois Rummun pysäkillä ja siirtyä suuren tien toiselle puolelle.

Purje-tie löytyy, kun ottaa muutaman askeleen takaisin menosuuntaan. Sekä oikealle että vasemmalle jäävät Tallinnan pursiseuran rakennukset (Tallinna Jahtklubi). Eteenpäin kävellessä alkaa purjemastojen takaa pilkottaa suuri rakennus ”Olümpiakeskus”. Oikeaan suuntaan vie myös kyltti ”Sardiinid Restoran”. Vigri kohvik löytyy kyseisen rakennuksen takapuolelta.

Piritalla kävijä voi tutustua myös keskiaikaisen birgittalaisluostarin raunioihin, ottaa aurinkoa Tallinnan suosituimmalla uimarannalla tai vierailla luonnonläheisessä seikkailupuistossa.

Vigri kohvik

Purje 8, Pirita, Tallinn

Avoinna 8.30 – 21.00

https://www.facebook.com/vigrikohvik/?fref=ts

https://www.vigrikohvik.ee/taimetoidukohvik/

Bussit 1A, 6, 34A ja 38 Virukeskuksen bussiterminaalista, lähin pysäkki Rummu.

Ravintolavinkit Tallinnaan

Vegan restoran V

Ylisuosittu vegaaninen gourmet-ravintola Vanhassakaupungissa. Muista pöytävaraus!

Osoite: Rataskaevu 12.

Vegankohvik Inspiratsioon

Pubimainen vegaaniravintola Vanhassakaupungissa. Sopii aamiaispaikaksi, sillä se avaa ovensa arkisin jo kahdeksalta, viikonloppuisin yhdeksältä. Annoksia sekä kiitetään että moititaan, mutta lista on laaja ja paikka viihtyisä.

Osoite: Pagari 1 / Lai 44

Karu Talu šokolaad

Suklaan ystävän unelma eli vegaaninen suklaapuoti Vanhassakaupungissa yhdessä Raatihuoneentorilta lähtevällä pikkukadulla.

Osoite: Voorimehe 4

Baltijaaman tori

Rautatieaseman takana sijaitseva tori on ollut vuoden remontissa ja avattu uudelleen tänä keväänä lähes täydellisen muodonmuutoksen tehneenä. Katetun torin sisätiloista löytyy perinteisen torimyynnin lisäksi ekokauppa Biomarket sekä luomukahvila Toormoor.

Osoite: Kopli 1, raitionvaunut 1 ja 2, pysäkki Baltijaam / Telliskivi

Telliskivi

Telliskiven hipsterikortteliin ilmestyy joka vierailun välissä uusia ruokapaikkoja, vaatekauppoja ja designliikkeitä. Ravintoloista vegaaniruokaa tarjoavat ainakin F-Hoone, La Tabla, Kukeke ja Lendav taldrik.

Osoite: Telliskivi 60A

Tokumaru Ramen & Sushi

Solaris-ostoskeskuksessa sijaitseva Tokumaru tarjoaa tällä hetkellä kaupungin parhaat vegaaniset sushit ja ramenit. Take away -piste 0-kerroksessa. Samalla voi käydä ruokaostoksilla 0-kerroksen ruokakaupassa.

Osoite: Estonia puiestee 9

Wok to Walk

Kiireisenä ja nälkäisenä voi poiketa Vanhankaupungin kulmalla sijaitsevaan nuudelibaariin. Tuhtien annosten ainesosat saa valita osa osalta ja annokset wokkaillaan asiakkaiden silmien alla. Listalla tofua, sieniä ja pähkinöitä.

Osoite: Vana Viru 14

Bliss

Kaupungissa kauemmin viipyvä ehtii myös Kristiinen kaupunginosaan Blissin buffettiin, jossa on kymmeniä vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Suuressa peilitalossa sijaitsevassa ravintolassa on tilaa lapsillekin. Yläkerrassa toimii ekokauppa.

Osoite: Mustamäe tee 17


bottom of page