top of page

SANTEn uutuussarja sopii kesään – testin suosikkina viilentävä päivävoide

Tunkkaisen tyylinsä korjanneen luottomerkin uutuuksissa pakkausten ulkonäkö on raikkaan väriteemoitettu ihotyypin mukaan. Vegaian toimittaja testasi läpileikkauksen tuotesarjasta ja tylsistyi, tuskastui ja ihastui vuoron perään.

SANTE Naturkosmetik -luonnonkosmetiikkajätin uudistunut ihonhoitosarja on ennen kaikkea raikas. Iho muuttuu vuodenaikojen mukana ja tärkeintä on löytää oikea tuote oikeaan aikaan.

SANTEn hiustuotteet ovat säilyneet suosikkilistallani vuosikausia ja turvaudun niihin yhä uudelleen. Odotin innolla testierää uutuussarjasta, ja lopulta yleismiellyttävien – joskin tasapaksujen – tuotteiden joukosta löytyi yllättäjä. Tuotemerkin aiemmissa ihovoiteissa häirinnyt vesimäinen koostumus ja alkoholin tuoksu ovat uutuuksissa tallella, ja tämäkin seikka jakanee mielipiteet kahtia.

SANTE – Sveitsistä saksalaisomistukseen siirtynyt luonnollinen laatumerkki

SANTE on ihana merkki. Vegaaniset, värikkäät ja edulliset tuotteet kuuluvat lähes jokaisen tuntemani luonnonkosmetiikkahirmun luottopakkiin. Lisäksi ne ovat helposti saatavilla. Sivuillaan SANTE lupaa pitää mm. mineraaliöljyt, parabeenit, silikonit ja synteettiset paranteet loitolla puteleista, ja mahdolliset allergiaa aiheuttavat ainesosat otetaan suunnitteluvaiheessa huomioon. Vain miedosti ja luonnollisin menetelmin hajustetut, hyvin siedetyt tuotteet syntyvät perusteellisen tutkimustyön ja testausrumban tuloksena, ja raaka-aineet valitaan niiden täsmähoito-ominaisuuksien mukaan.

Santella on hallussaan PETA:n sertifikaatti ja yhtiö vakuuttaa sivuillaan olevansa vegaaninen: "Kaikki tuotteemme kestävät päivänvalon: emme käytä eläinkokeita missään tuotannon vaiheessa emmekä testaa raaka-aineitamme eläimillä. Kaikki tuotteemme ovat täysin kasvipohjaisia ja sopivat näin ollen myös vegaaneille." Nykyisessä kotimaassaan Saksassa SANTE pelastaa valaita ja istuttaa puita, joten merkistä on harvinaisen helppo pitää.

Uutuussarjasta on tiedotettu vain vähän, ja suomenkielisillä Facebook-sivuillakin kuvaus on lattea: “Kasvotuotelinja on uudistunut. Jokaiseen tuotteeseen on valittu raaka-aineet, jotka tukevat kutakin ihotyyppiä parhaalla mahdollisella tavalla. “

SANTEn uusi ihonhoitosarja on jaettu väreihin ihotyyppien mukaan. Pinkki linja lupaa huolehtia kuivan ihon rasvatasapainosta luomukaritevoin avulla samalla, kun omega-3-pitoinen inkasiemenöljy aktivoi soluja ja korjaa ihon rakennetta. Vaaleanvihreä linja on puolestaan kehitetty herkän ihon tarpeisiin. Sen vaikuttava aine on ravitseva manteliöljy, joka siloittaa ja rauhoittaa helposti ärtyvää ihoa. F-vitamiini tuotteessa korjaa ihon luonnollista suojaa ja E-vitamiini ehkäisee ihon tulehduksia. Vihreä tuoksu saadaan luumunkiviöljystä. Kaikkien ihotyyppien sininen linja hyödyntää supertrendikkäitä chia-siemeniä, jotka sisältävät hyviä rasvahappoja, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Aloe vera rauhoittaa ja kosteuttaa, ja salviansiemenöljy suojaa ihoa kuivumiselta.

Tuotteet on dermatologisesti testattu ja luonnonmukaiset ainesosat ovat järjestään luomulaatuisia.

Kosteuttava silmänympärysvoide kuivalle silmänympärysiholle 15 ml

Raikkaat, kevyesti värikoodatut purtilot ovat kerrassaan houkuttelevia. Silmänympärysvoiteen tuotekuvaus lupaa sitä mitä muutkin, eli siloittaa kuivuudesta johtuvia ryppyjä, vähentää väsymyksen merkkejä ja tehokosteuttaa. Pinkki voide sisältää mm. kaakaovoita, inkapähkinäöljyä ja kosteuttavan DayMoistCLRTM™-yhdistelmän. Tuote takaa kahdentoista tunnin kosteutuksen. "Silmänympärysiho kirkastuu näkyvästi hyaluronihapon ja silmäruohouutteen ansiosta.”

SANTEn tuotteissa häiritsee alkoholin tuoksu ja tuntu. Alkoholia käytetään luonnonkosmetiikassa yleisesti säilöntäaineena, eikä siitä ole pienissä määrin todettu olevan haittaa vaan päinvastoin luomulaatuinen alkoholi puhdistaa ja rauhoittaa – erityisesti rasvoittuvaa ihoa. Itse normaali-ihoisena, mutta pintakuivuudesta kärsivänä karsastan desinfiointiaineen tuoksua, ja alkoholi onkin usein ainesosalistan kolmen kärjessä. Näin on myös SANTEn uutuustuotteissa, joskin ainesosaluettelostaan huolimatta silmänympärysvoide on pehmeä poikkeus.

Ensituntuma on täyteläinen, mutta hyvin imeytyvä. Tuotetta uskaltaa lotrata silmänympärysiholle, jolla se viilentää miellyttävästi ja ainakin sikäli virkistää. Voide tuoksuu karitevoilta ja ajaa asiansa – odotetusti ihmeitä tekemättä.

INCI: Aqua (Water), Alcohol denat.*, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Glycerin, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Dodecane, Plukenetia Volubilis Seed Oil*, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Hydrolyzed Corn Starch, Caprylic/Capric Triglyceride, Rhus Verniciflua Peel Wax, Punica Granatum Seed Extract*, Euphrasia Officinalis Extract*, Alaria Esculenta Extract, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Lactic Acid, Sodium Lactate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, p-Anisic Acid, Sodium Hydroxide, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Parfum (Fragrance)**, Limonene**, Linalool**

*luomuviljelty ainesosa **luonnollinen eteerinen öljy

Puhdistusgeeli 100 ml

Siniseen "kaikkea kaikille” -sarjaan sijoittuva puhdistusgeeli sisältää chia-siemenöljyä ja aloe veraa. Tuotekuvauksen mukaan pesevät ainesosat ovat tehokkaita, mutta mietoja ja lempeitä toimien näin myös herkällä iholla. Tuoksua kuvataan raikkaan vesimäiseksi.

Halusin todella pitää tuotteesta paitsi sinisen värin, myös geelin miellyttävän kevyen koostumuksen ansiosta. Tuote osoittautui todella puhdistavaksi, mutta kermaisiin ja öljypohjaisiin naamatahranpoistajiin tottuneelle se ei sovi. Vesimäinen tuoksu muistuttaa jälleen desinfiointiaineesta, ja runsaankin huuhtelun jälkeen aine kirvelee silmiä. Putsarin toinen vapaaehtoinen testikäyttäjä puolestaan rakastui tuotteeseen juuri sen puhdistustuntuman ansiosta. Geeli on selkeästi enemmän rasvoittumiseen kuin kuivuuteen taipuvaisen ihon tuote.

INCI: Aqua (Water), Lauryl Glucoside, Glycerin, Sodium Coco-Sulfate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Betaine, Citric Acid, Salvia Hispanica Seed Extract, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Fragrance)**, Limonene**, Linalool**, Benzyl Salicylate**

Soothing Night Cream 50 ml

Puhdistuksen jälkeen on yövoiteen vuoro, ja testissä on rauhoittava tuote herkälle iholle. Pakkaustarrassa kerrotaan voiteen rauhoittavan välittömästi ärtynyttä ihoa ja uudistavan sitä hellävaraisesti. Teensiemenöljyn, kaakaovoin ja aloe veran tulisi kosteuttaa ja ehkäistä kiristävää tunnetta. “Ei lisättyjä tuoksuaineita, tuoksu miellyttävän mantelinen”, SANTEn Facebookissa ilmoitetaan. Olen eri mieltä. Tuote jää helposti testilistan häntäpäähän ja alan miettiä, kenelle ystäväpiirissäni se voisi toimia. Voide on alkoholintuoksuinen ja vesimäinen. Parin illan jälkeen ihoni kiristyy pelkästä ajatuksesta ja palaan luottotuotteiden pariin.

INCI: Aqua (Water), Alcohol denat.*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Glycerin, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Cocoglycerides, Linoleic Acid, Prunus Domestica Seed Extract, Camellia Oleifera Seed Oil*, Cetyl Alcohol, Dodecane, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Cetearyl Olivate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Sorbitan Olivate, Caprylic/Capric Triglyceride, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Alaria Esculenta Extract, Linolenic Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Sodium Lactate, Lactic Acid, Citric Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate *from controlled organic cultivation *luomulaatuinen ainesosa

24 h tasapainottava voide / Päivävoide

Testierästä löytyy kuitenkin selkeä suosikki, joka vastaa välittömästi itse luomaansa tarpeeseen. Ilman sitä tuleva kesä ei olisi sama.

“24H mattapinnan jättävä greipintuoksuinen päivävoide sopii kesäksi kaikille ihotyypeille, ja erityisen hyvin rasvoittuvalle iholle ympärivuotiseen käyttöön.” Päivävoiteen luvataan tasapainoittavan ja supistavan ihohuokosia. Tämäkin tuote sisältää chia-siemenöljyä ja aloe veraa sekä tehokkaan kuuloisen Evermat™-kasviuuteyhdistelmän.

Tasapainottava päivävoiteen tuoksu on greippiuutteen ansiosta äärimmäisen herkullinen, ja sitä on hykerryttävä levittää kasvoille. Tuote viilentää ihon välittömästi ja tuntuu kuitenkin riittävän kosteuttavalta käytettäväksi kesäpuoliskolla. Voide jättää kuin jättääkin mattapinnan, mutta ei kiristä ihoa. On kuitenkin huomautettava, että levitän pintakuivalle iholleni ennen päivävoidetta öljyseerumia, jota ilman voide voi tuntua hyvinkin erilaiselta.

Uutuussetin persoonallisimmassa tuotteessa tulee parhaiten esiin koko tuotesarjaa leimaava freesiys ja viileä teho, joka toimii toisille ja joillakin jää hyllyyn.

INCI:

Aqua (Water), Alcohol denat.*, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Glycerin, Distarch Phosphate, Glyceryl Stearate Citrate, Butylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Dodecane, Caprylic/Capric Triglyceride, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract*, Enantia Chlorantha Bark Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract*, Alaria Esculenta Extract, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Hydrolyzed Jojoba Esters, Xanthan Gum, Sodium Lactate, Oleanolic Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Parfum (Fragrance)**, Limonene**, Citral**, Linalool**, Coumarin**


bottom of page