top of page

Raxin tarjonta on mainettaan terveellisempi


Vegaani mättää Rax Buffetissa nyt Oumph-pitsaa, kvinoasalaattia ja jäätelöä. Ruokalista uudistui ketjun kaikissa ravintoloissa.

Lapsena Rax oli unelma: kun lasillinen limsaa hulahti loppuun, sai hakea uuden. Pääsimme tuonne paratiisiin harvoin, sillä äitini inhosi buffetin epäterveellistä ahmimiskulttuuria.

Rax oli paheellinen: Yläkouluikäisenä lintsasin parin kaverin kanssa liikuntapäivästä ja vietin iltapäivän Raxissa. Isoveljeni kaveriporukka oli maksanut buffetiin kaksi rohkeinta, jotka sujauttivat pitsapaloja reppuun ja kantoivat niitä nurkan takana odottaville kavereille.

Kasvissyöjäksi ryhdyttyäni Rax hävisi maailmankartaltani.

Nyt kesäkuun alussa Rax Buffet mainosti näyttävästi uusia vegaanisia vaihtoehtoja. Päätin antaa houkutukselle periksi ja vierailin Tampereen Koskikeskuksen Raxissa. Seisovan pöydän antimet vaihtelevat jonkin verran ketjun 26 eri ravintolassa ympäri Suomen, mutta peruslista on kaikkialla sama.

Ruokalinjasto alkoi maissilastuista – sipsarit kunniaan! Yllätyksekseni se kuitenkin jatkui runsaalla salaattipöydällä. Nostin lautaselle perusvihannesten lisäksi oliivipastaa, auringonkukansiemeniä, parsakaalia, kvinoasalaattia, kuskusia ja marinoituja kikherneitä. Kaikki oli maukasta kuskusia myöten.

Vegaaninen pitsa löytyi linjaston loppupäästä. Oumph-täytteinen pitsapala oli kuivahko, mutta täyteläisen makuinen ja sopivan tulinen. Makeat grillatut maissit tihkuivat rasvaa ja paneroiduissa sipulirenkaissa oli rapea pinta. Vau!

En silti onnistunut saavuttamaan sitä rasvaista ruokaähkyä, jonka muistin vuosien takaa. Täytin lautasen puolilleen kasviksia ja kokonaisuus muistutti jo terveellistä lounasta.

Limsahanojen ja koulun ruokalasta tutun maitoautomaatin rinnalle jäin kuitenkin kaipaamaan kasvimaitoja ja tuoremehua. Jälkiruokavaihtoehtona oli vegaanista jäätelöä.

Viihtyisää lekotteluympäristöä Raxista on edelleen turha hakea. Muovituolit palvelevat parhaiten nälkäistä ja pikaista asiakasta.


bottom of page