top of page

Puutalojen ja raakakakkujen Haapsalu

Länsivirolainen merenrantakaupunki Haapsalu tunnetaan kylpylöistä ja kuvittaja Ilon Wiklandista. Vegaian vinkkien avulla sieltä löytyy myös pari ruokapaikkaa, joissa vegaania hemmotellaan nyhtökauralla ja raakakakuilla.

Beguta-kahvilan terassi

Reilun 10 000 asukkaan pikkukaupunki Haapsalu herää eloon kesäisin. Monet talviunilla olleet ravintolat avaavat ovensa touko-kesäkuussa.
 Kasvisravintola Beguta on niin ikään auki kesäisin. Paikka sijaitsee turistien kansoittamalta pääkadulta kääntyvällä sivukujalla, vierasmajan yhteydessä, osoitteessa Kalda 4. Se sopii parhaiten brunssi- tai lounaspaikaksi, sillä se on auki vain iltakuuteen.

Beguta on lakto-ovo-vegetaristinen, mutta valikoimissa on myös vegaanisia vaihtoehtoja. Lounaspöydän ja vitriinin tarjonta vaihtuu päivittäin, mutta listalta ainakin löytyy useita vegaanisia annoksia. Tarjolla on usein linssikastiketta riisi- ja perunalisäkkeineen, kasvisvokkeja, pihvejä ja salaatteja. Listalta löytyvä kikherneomeletti on todella maukasta, ja myös vastapuristettuja tuoremehuja kannattaa kokeilla. Kakkuvalikoimassa on raakakakkuja.


Beguta on edullinen ja tunnelmaltaan boheemi. Sen sohville uskaltaa rojahtaa myös joogavaatteissa tai kirpparisortseissa, eivätkä hinnat huimaa päätä. 
Rantakahvila Hugo on astetta fiinimpi paikka. Sekin on auki kesäisin ja löytyy Rantapromenadin varrelta osoitteesta Supeluse 2.


Cafe Hugon listalta löytyy Virossa vielä harvinaista nyhtökauraa salaattiannoksessa. Vegaaneille on lisäksi tarjolla keittoa sekä linssipihvejä wok-vihannesten kera.

Cafe Hugon nyhtökaurasalaatti

Kakku- ja jälkiruokavalikoimassa on vegaanisia herkkuja, ja erityisesti kannattaa maistaa virolaista La Muun brownie-jäätelöä. Teelaaduista voi suositella paikallista Noarootsin yrttiteetä. Aurinkoisella ilmalla Hugon terassilla pääsee nauttimaan merimaisemasta.


Satumaisia paikkoja lapsille
 Suomessa Haapsalua on pitkään pidetty lähinnä eläkeläisten suosimana sauvakävelykohteena. Nykyään suomea kuulee yhä enemmän myös kaupungin leikkipuistoissa.


Pienten lasten leikkipuistojen ykkönen sijaitsee niin kutsutulla Afrikan rannalla Rantapromenadin ja Vee-kadun päässä. Hiekkarannan nimen alkuperä on tuntematon, mutta laaja kaislikko kieltämättä muistuttaa afrikkalaista savannia. Rannalla on kesäisin uimakoppeja ja kahvila, joten nätillä ilmalla se sopii pidempäänkin ajanviettoon.


Haapsalun linnanpuisto

Isommille lapsille Piispanlinnan leikkipuisto saattaa olla jännittävämpi paikka. Se sijaitsee Haapsalun linnan vallihaudassa aivan pääkadun vieressä. 
Puiston kiipeilytelineet ja merirosvolaiva on rakennettu keskiajan henkeen puusta. Leikin jälkeen voi kiivetä rinnettä ylös tutkimaan Haapsalun keskiaikaista linnaa.


Sateisella ilmalla paras paikka koko perheelle on Kattokassisen kuvittajan, Ilon Wiklandin museo Iloni Imedemaa. Näyttelysalit esittelevät Ilon Wiklandin kuvitustyötä. Kolmannessa kerroksessa on ilahduttavan iso leikkitila lapsille ja Katto Kassisen koti. 


Kasvisravintola Beguta Osoite: Kalda 4 


Rantakahvila Cafe Hugo Osoite: Supeluse 2

Afrikan rannan leikkipuisto ja uimaranta Osoite: Vee 1


Piispanlinnan leikkipuisto ja linna Osoite: Karja 19 (takana) / Lossiplats 3


Ilon Wiklandin museo Iloni Imedemaa Osoite: Kooli 5


bottom of page