top of page

Juustoke osa II

Vaikka aiemmat juustoyritelmäni ovat jääneet vaisuiksi, kaivoin vanhat ideanpoikaset muistista ja lähdin uudella energialla kokeilemaan. Kärsimättömänä en ollut malttanut liottaa pähkinöitä tarpeeksi, saati keittää agar-agaria riittävän kauan. Päätin tehdä parannuksen.

Tällä kertaa liotin pähkinöitä yön yli ja keitin agar-agaria täsmälleen kahdeksan minuuttia. Mittoja en jaksanut tarkistella ja unohdin mausteet, mutta täydellisyys olisikin aivan liian tylsää.

Lopputuloksena syntyi oikein hyvä leivänpäällinen. Lisämausteet olisivat varmaan olleet paikallaan, mutta omaan suuhuni voimakas valkosipuli ja suola oli mainio kombo. Voimakkaampaa juustoisuutta kaipaava voi lisätä hieman enemmän ravintohiivahiutaleita joukkoon.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABdata:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==AP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Ainekset:

1 dl (60g) cashew-pähkinöitä (kuivana mitattu) 2 dl vettä 1 tl (5 ml) suolaa 2 tl (10 ml) agar-agaria 1 tl (5 ml) valkosipulijauhetta 3/4 dl ravintohiivahiutaleita

Liota cashew-pähkinöitä yön yli. Seuraavana päivänä mittaa kattilaan vesi, suola ja agar-agar. Keitä 8 minuuttia (pussin ohjeen mukaan). Laita blenderiin liotetut pähkinät, valkosipulijauhe, ravintohiivahiutaleet ja keitetty agar-agar. Blendaa seos tasaiseksi ja kaada se heti rasiaan jähmettymään. Mausta esimerkiksi currylla ja savupaprikalla. Eksoottisempiakin mausteita, tai vaikkapa tuoreita yrttejä, kannattaa kokeilla.

Tästä reseptistä syntyi suhteellisen pieni, mitoiltaan n. 10 x 10 x 2 cm, kimpale juustoketta. Juustosiepot ja perheelliset halunnevat monistaa reseptin.


bottom of page