Voimamies Patrik Baboumian esiintyy Tallinnan Kasvisruokamessuilla

Virossa järjestetään vegaaniset Kasvisruokamessut jo seitsemättä kertaa. Messuille odotetaan sataa näytteilleasettajaa ja yli neljää tuhatta kävijää.

Baltianmaiden vanhimmat vegaanimessut esittelevät lauantaina 4. marraskuuta vegaanisia tuotteita ja elämäntapaa tuhansille kävijöille. Messut järjestetään Tallinnassa sataman lähellä sijaitsevassa Kulttuurikattilassa, jossa on edeltävinä päivinä istunut Euroopan unionin neuvosto.

Kulttuurikattilasta on tänä vuonna aiempaa suurempi osa varattu Kasvisruokamessuille, sillä myös suuren Black Box -salin lava on käytössä. Messuille osallistuu lähes sata yritystä ja yhdistystä. Tuotevalikoimaan kuuluu ruokaa, vaatteita, kosmetiikkaa ja muita eettisiä tuotteita.

Messujen pääesiintyjä on maailman vahvimmaksi vegaaniksi tituleerattu Patrik Baboumian, joka nähtiin tammikuussa 2017 Helsingin Vegemessuilla. Baboumian on voittanut useita kansallisia ja kansainvälisiä voimaurheilun mitaleita, muun muassa Saksan vahvimman miehen tittelin.

Messuohjelmassa nähdään myös pari suomalaista esiintyjää. Vegemessujen edustaja Suvi Auvinen osallistuu paneelikeskusteluun viime vuosien vegaanibuumista. Keskustelu järjestetään päälavalla englanniksi. Vegaanimuksut-opaskirjan kirjoittaja Anniina Ljokkoi vetää luentosalissa paneelikeskustelua aiheesta Vegaaniperheet Virossa. Keskustelu on vironkielinen.

Helsingin Vegemessut on arponut matkalahjakortteja Tallinnan Kasvisruokamessuille. Vegemessut järjestetään seuraavan kerran helmikuussa 2018.

Messuinfo

Kasvisruokamessut “Taimetoidumess” lauantaina 4.11. klo 11–17

Pääsylippu 1 €

Osoite: Kultuurikatel, Põhja puiestee 27a

Lähin bussi- ja raitiovaunupysäkki: Linnahall

Messuohjelma tapahtuman kotisivulla


Vegaian TOIMITUS

Vegaiaa julkaisee Vegaaniliitto ry.

Lehti on perustettu vuonna 1994 ja se siirtyi verkkoon vuonna 2015. Vuoden 2018 alusta alkaen lehden toimitus on tauolla.

 

Jos olet kiinnistunut Vegaian toimitustyöstä vapaaehtoistyönä, ota yhteyttä Vegaaniliittoon!

Vegaian vanhempia juttuja löytyy Vegaaniliiton sivulta ja painettuja numeroita voi tilata Vegaanipuodista.

Vegaiassa esitetyt näkemykset eivät edusta Vegaaniliitto ry:n kantaa ellei näin nimenomaisesti ole mainittu.