Lakritsimanteleita joulun odotukseen

Viime joulun hitti olivat piparkakkumaustetut mantelit. Niitä on helppo muunnella eri makuisiksi, ja tänä vuonna päätinkin pimeän illan iloksi kokeilla lakritsimanteleita. Helppoja ja hyviä!

Perusohje on yksinkertainen: kuorellisia manteleita ja sokeria kuivalle pannulle, paahdetaan kunnes sokeri on sulanut ja tarttunut manteleihin. Sen jälkeen maustetaan.

Pidä levyn lämpötila maltillisena, etteivät mantelit pala. Sähköhellan asteikolla 0–6 lämpö 4 tai 5 on sopiva. Mantelit saavat myös hieman paahtua pannulla, mutta hyviä niistä tulee ilman paahtumistakin.

Sen jälkeen mantelit kipataan leivinpaperin päälle jäähtymään. Niitä kannattaa vähän yrittää erotella toisistaan leivinpaperilla heti kuumana, jotta ne eivät jämähdä kaikki yhteen nippuun, sokeri kun kovettuu todella lujaksi. Ajan kanssa se tosin kostuu huoneilmassa ja muuttuu tahmeaksi, joten manteleita ei kannata säästellä hienompaa hetkeä varten, vaan syödä pois samana iltana.

Perusohje:

1 dl kuorellisia, kokonaisia manteleita

3 rkl sokeria

Vaihtoehto 1: Lakritsimausteet

2 tl lakritsinjuurijauhetta

ripaus suolaa

Vaihtoehto 2: Perinteiset joulumausteet

piparkakkumaustesekoitus tai maun mukaan kanelia, neilikkaa, pomeranssinkuorta, inkiväärijauhetta. Pelkkä kanelikin toimii tosi hyvin.


Vegaian TOIMITUS

Vegaiaa julkaisee Vegaaniliitto ry.

Lehti on perustettu vuonna 1994 ja se siirtyi verkkoon vuonna 2015. Vuoden 2018 alusta alkaen lehden toimitus on tauolla.

 

Jos olet kiinnistunut Vegaian toimitustyöstä vapaaehtoistyönä, ota yhteyttä Vegaaniliittoon!

Vegaian vanhempia juttuja löytyy Vegaaniliiton sivulta ja painettuja numeroita voi tilata Vegaanipuodista.

Vegaiassa esitetyt näkemykset eivät edusta Vegaaniliitto ry:n kantaa ellei näin nimenomaisesti ole mainittu.